Gerinc
Derékfájdalom, Porckorongcsérv, Lumbago, Sceuermann kór, Piriformis szindróma, Szegmentális instabilitás stb.

Bármilyen gerinc-, hát fájdalmad van a megfelelő tornával, MEG TUDJUK SZÜNTETNI! Nagyon fontos tartom, megosztani az emberekkel, hogy ez egy állapot, ami javítható, visszafordítható, megszüntethető.

Szeretnék egy gerincsérves példával élni. Statisztikailag kimutatták, hogy annak az orvosnak a betegei, aki "lazán" kezelte páciensei sérvét, magyarul biztatta őket a MEGFELELŐ gyógytornára és hétköznapi életmódra, azok ~92% panaszmentesen élt tovább. Annak az orvosnak a páciensei, akik "cetlit kaptak a homlokukra", hogy sérvesek és javasolták nekik, hogy kíméljék a derekukat, ne hajoljanak stb., azok nagyrészének kiújult fájdalmuk.

Úgy, hogy ha nem szereted, hogy fáj, gyere el és szüntessük meg!

Gyógyszer megoldja a hát fájásodat?Határozottan nem! Ez egy mechanikai probléma, amit ennek megfelelően izom/fascia nyújtással, mobilizálással, erősítésével és "újraprogramozásával" fordíthatunk vissza. Csak gyulladásos tüneteknél használunk bogyót vagy gyógyteát.

Sajnos egyenlőre úgy néz ki, hogy a sérvesek száma csak növekedni fog az ülő-, monitorhoz kötött életmódnak köszönhetően. A fiatalok még inkább ki vannak téve a kialakulásának, de ezzel együtt náluk is a legegyszerűbb helyretenni! Ahhoz, hogy kordában tartsuk a problémát folyamatos ellenmunka (torna) szükséges, amit egy megfelelő szakemberrel, később akár egyedül is elvégezhető.